Feltámad a legszebb Porsche

2011.03.29. 16:03

Valószínűleg a Carrera 6 minden idők egyik legszebb versenyautója, amely most feltámadt poraiból. Pontosabban egyelőre egy példányt újítottak fel tökéletesen az arizonai Patrick Motorsport szakemberei. Így ez a példány újra olyan, mintha most jött volna a gyártósorról.

A 906-ost 1966-ban készítette a Porsche, és az FIA Group 4 kategóriájának előírásai szerint készült belőle 50 utcai használatra alkalmas példány. Ezek nagyrészt már a gyűjtők féltett kincseinek számítanak, ami nem is csoda. A műanyag karosszéria csodaszép vonalain túl a Carrera 6-osként is ismert típus anegyvenöt évvel ezelőtti csúcstechnikát is felvonultatja. A súlya mindössze 580 kilogramm, középmotoros, és egy kétliteres, 220 lóerős hathengeres bokszer hajtja. A végsebessége 280 km/h, de ami ennél is fontosabb inger a sofőr számára, a motor és az előtte néhány centire elhelyezett vezetőülés között semmiféle hangszigetelés nincsen.


Az amerikai restaurátorok elsősorban persze az eredeti állapot visszaállítására törekedtek, de néhány helyen azért hozzányúltak a konstrukcióhoz is, a megbízó kényelmének érdekében. Áttervezték a felfelé nyíló ajtók felfüggesztését, és a tető kapott egy plusz nyílást, hogy legyen némi szellőzése. A futómű egyes alkatrészeit rozsdamentes anyagból gyártották újra, nyilván annak érdekében, hogy ezek az elemek tartósabbak legyenek az autó második életében.

A felújítás árát nem ismerjük, de ha valaki egy ilyen, több százezer eurós ritkaság tulajdonosa, nyilván nem sajnálja a pénzt a helyreállításra.