Viperből készül az Alfa TZ3

2011.03.30. 13:51

A Zagato tavaly áprilisban még az Alfa 8C-re építette legújabb, kis szériás sportkocsijának prototípusát, de a sorozatgyártáshoz jóval olcsóbb alapokon kezdenek hozzá.

Amióta a Fiat átvette a Chrysler irányítását, lassan összemosódik a két cég kínálata. A Chrysler 300C-ből Lancia lesz, a Lancia Ypsilonból meg a Chrysler új kisautója, de nem gondoltuk, hogy a jelenséggel egy kis sorozatban gyártott olasz sportkocsin is találkozhatunk. Márpedig így lesz, a Zagato TZ3, amely egyértelműen az Alfa Romeóhoz köthető, a Dodge Viper technikájára épül majd. Ez persze előrevetíti annak a lehetőségét, hogy maga az Alfa Romeo is adaptálni készül a Viper technikáját, de erre senki ne vegyen mérget.

A TZ3 tanulmányként még légiesen könnyed zsupersportkocsinak tűnt, de a megvásárolható példányokra ez aligha lesz igaz. A tömege vagy 600 kilogrammal növekszik, az orrába pedig a 8,3 literes V10-es kerül a maga 612 lóerejével – szemben a prototípus Ferrari-eredetű, 420 lóerős V8-asával.

Az első megvásárolható TZ3-asok a hírek szerint 2012-ben készülnek el, de egyelőre sem a végleges árukat, sem a várható példányszámot nem ismerjük – igaz, a Zagato száz-egynéhány autónál nemigen szokott többet gyártani.