Áprilisi tréfa 700 pacival

2011.04.01. 16:33

A Spada Codatronca Monzának a neve, az ára, az ereje és a kinézete egyaránt borzalmas.

A kiszivárgott képeknek köszönhetően nem kell április második feléig várnunk, hogy megcsodálhassuk ezt az olasz tervezésű roadstert, melyet elsősorban nagyon gazdag, de ízlésficamos autófanatikusoknak készítettek.

Az autó az olasz Spada Vetture Sport kreálmánya, és ebből rögtön következne is, hogy Ferrari motor hajtja, de nem így van. A Codatroncába a Corvette Z06 hétliteres V8-asát szerelték, melyet egy kompresszor segítségével kereken 700 lóerősre bőszítettek.03

Mivel a kocsi leginkább egy matchboxra, kis jó indulattal a szintén nem igazán exkluzív kinézetű KTM X-Bow-ra hasonlít, ráadásul amerikai technikát vonultat fel, lehet, hogy egy kicsit drága lesz ennyiért. Az olaszok egyelőre nem árulták el a pontos árat, de nagyjából hetvenmillió forintot kérnek majd a kocsiért. Szerencsére nem kell sokat eladni, a Spada Codatronca Monzából mindössze 20 darab készülhet évente.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.