Elszállt tanulmány a Chevy születésnapjára

2011.04.01. 06:24

A Chevrolet századik születésnapjára készítette a koreai divízió a kétüléses prototípust, amely Mi-ray névre hallgat - a szócska az ő nyelvükön nem mást jelent, mint a jövőt.

A kis roadster karosszériája jórészt karbonból készült, míg a 20, illetve 21 colos felniket alumínium-karbon kompozitból faragták. A beltérben is válogatott anyagokat használtak: szálcsiszolt alumínium és bőr felületek váltogatják egymást.

A karakteres formatervnél talán még érdekesebb a hajtáslánc. Egy 1,5 literes turbós benzines hajtja a hátsó kerekeket, míg elöl két 15 kW-os villanymotor kapott helyet. Mivel az alig négyméteres Mi-ray tisztán elektromos és teljesen benzines üzemre is kapcsolható, érdekes módon első- vagy hátsókerékhajtással is működhet. Hogy hány kilométerre elég az 1,6 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor, arról hallgat a sajtóanyag.

Nem valószínű, hogy közvetlen utcai utódja készülne az apró roadsternek, de a szülinapi tanulmány felfogható óvatos szondázásnak is, hiszen a cég állítása szerint a tanulmány a Chevrolet globális jövőjét képviseli.