Jön a családi Bugatti

2011.04.02. 12:46

Nem követi el a Volkswagen megint azt a buta hibát, hogy túl olcsón adja a luxusautóját. A Bugatti 16C Galibier ára nem kevesebb, mint egymillió euró lesz.

A tavalyi Genfi Autószalonon mutatta be a Bugatti a 16 C Galibier-t, de eddig bizonytalan volt, hogy valaha gyártani fogják-e. A Bloomberg értesülései szerint Wolfgang Dürheimer, a Bugatti Porschétól átigazolt új vezére áldását adta az ötajtós bogárhátú sorozatgyártására, ami azt jelenti, hogy két-három éven belül már kapható is lesz. A Bugattinál nem szokás kapkodni.

Hogy pontosan milyen motort szerelnek bele, még nem tudni. Egyesek a Veyron nyolcliteres W16-osának visszafogottabb, két feltöltős változatára tippelnek, 800 lóerő körüli teljesítménnyel, mások szerint egy az egyben átemelik a blokkot, mind a négy turbóval. Valószínű, hogy a hétsebességes duplakuplungos váltót is egy finomabb, nyolcgangos, hagyományos automatára cserélik, de ez mind spekuláció. Csak az tűnik biztosnak, hogy a Bentley Mulsanne alapjaira készül az exkluzív karosszéria, ami azt jelenti, hogy – figyelembe véve az árcédulát – akár profitot is termelhet a Volkswagennek a ráfizetéses Veyron után.

Kétségtelen, hogy a négyajtós luxusautók piaca őrült tempóban fejlődik: már a Ferrari sem hagyja figyelmen kívül ezt a jól fizető szegmenst. Persze a Bugatti megint más ligában játszik, de a lélegzetelállító Galibiert elnézve biztosan nem lesz nehéz megtalálni azt a pár tucat vevőt, akik nem tehetik meg, hogy kimaradjon a gyűjteményükből.