Jöhet az új Audi Quattro

2011.04.04. 11:48

A tavaly ősszel bemutatott formatanulmány iránt hatalmas volt az érdeklődés, így – bár eredetileg csak az ős-Quattro születésnapjára szánták közönségcsalogató látványosságnak – az Audinál megindult a komoly fejlesztés. A kész termékig azonban még nagyon hosszú út vezet.

Az új Quattro az S5 műszaki megoldásaira épül majd, de számos lényeges változtatást kell elvégezni, hogy az autó hozza azt a kivételes dinamikát, amit a neve alapján elvárnak tőle. Így az összkerék-hajtású sportkupé alumínium vázszerkezetre épül, karbonszálas karosszériaelemekkel, ami alighanem viszonylag magas árat, és igen kis volumenű gyártást eredményez majd. Ugyanakkor így több mint 300 kilóval lehet könnyebb, mint a hasonló teljesítményű S5-ös. Az Audinál nem sietik el a fejlesztést: a mérnökgárdát elborítja a munka, hisz a minden eddiginél színesebb, és folyamatosan bővülő választék karbantartása gigászi feladat, a Quattro pedig elsősorban arculatépítő modell lesz.

A sorozatgyártásra érett Quattro várhatóan 2013-ra készül el, és valószínű, hogy csupán néhány száz példány készül majd. Az a pillanatnyi szabályok alapján kizárható, hogy raliváltozatot készítenének belőle, viszont nem lehetetlen, hogy valamiféle versenyváltozat is készül, mondjuk hosszú távú sportkocsiversenyekre.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.