Még egy duplanullás Peugeot

2011.04.05. 06:21

A Peugeot sokáig megelégedett azzal, hogy az átcímkézett Mitsubishi Outlandert árusítja, de úgy néz ki, mostanra beindult az SUV-tervező gépezet a cégen belül. A legújabb magasított modellt Sanghajban mutatják meg először a közönségnek, nem is véletlenül.

Az egyelőre ismeretlen nevű autót nagyrészt nem is Franciaországban tervezték: a munka dandárját a Kínában működő Peugeot fejlesztőközpont végezte, persze az új márka-egyenruha szabásmintájának megfelelően. Így aztán itt is felbukkan a lefelé keskenyedő trapéz-hűtőrács és a jellegzetes motorháztető-domborítás, de az autó karaktere – már amennyire egy vázlat alapján megítélhető – valamivel agresszívebb lett, mint az 508-as vagy a 3008-as. A típus persze nem csak Kínában lesz kapható, de itt számítanak tőle a legnagyobb sikerre, hiszen ezen a piacon elég sokan keresnek gyengébb utakon is jól használható modelleket, amelyek ugyanakkor a személyautók kényelmét kínálják.

A részletekről egyelőre keveset tudni, de nem nagyon lepődnénk meg, ha az új Peugeot műszaki alapjait legalább részben a Mitsubishitől szerezné be, hiszen az összkerék-hajtású modellek terén a japánoknak rengeteg tapasztalatuk van, míg a franciáknak szinte semmi.