Új Lexus Audi stílusban?

2011.04.06. 13:38

Ha minden igaz, az LF-Gh a Lexus GS sorozat utódjának prototípusa. A japánok egyelőre csupán két részletet mutattak belőle, és ha csak a képeket látnánk, arra tippelnénk, hogy a tervek Németországban készültek.

Az elnevezés a Lexus Future Grand Touring Hybrid (a Lexus jövőbeli nagy túrakocsija hibridhajtással) rövidítése. A pletykák szerint a Grand Touring nem valamilyen kupét jelent, ahogy Európában általában: az autó közepes méretű szedán lesz, méretben a jelenlegi GS-nek felel meg, de az új modellhez teljese más formákat rajzoltak. A részletfotók csak az első és a hátsó lámpákat mutatják, és bár a Lexus szerint eredeti ötletektől hemzseg a típus, ezek a részletek nem tűnnek épp forradalminak. Elöl a lámpa alatti LED-sor emlékeztet az aktuális divatra, amelyet a prémium-kategória német óriásai évek óta használnak. A hátsó lámpa, illetve a felette futó légterelő formája pedig valahogy az Audi típusait juttatja az eszünkbe. Másolásról szó sincs, de a stílus valahogy mégis olyan.

Az LF-Gh egyelőre csupán tanulmány, amelyet a New York Auto Show-n lepleznek le, nyilvánvalóan azzal a céllal, hogy kiderüljön, hogyan reagál a közönség a formatervre. Az eredmény függvényében azonban könnyen lehet, hogy a tanulmányból egy-két éven belül sorozatgyártású típust faragnak, amely talán közelebb viszi a Lexus márkát ahhoz, hogy megerősítse pozícióját a prémium szegmensben.