2011.04.07. 17:14

Az Audi szépen kidolgozott autókat készít, de a kreativitás továbbra sem erőssége: ismét itt egy modell a megszokott formákkal, csak más méretben.

A Q3-asról fényképet egyelőre nem, csak néhány rajzot láthattuk, de már most érezzük, hogy bajban leszünk, ha fotóról kell felismerni. A stílusjegyek alig változtak valamit, csak a méret lesz még egy számmal kisebb, mint a Q5 esetében. Ott a jól ismert single frame hűtőrács, a sok LED-es fényszórók, de még az alsó légbeömlők is a megszokott sémákat követik. Van benne egy kevés az A1-esből, és persze az A3-asból és a Q5-ösből, de összességében olyan, mintha nem is emberek, de robotok műve lenne, amelyek képtelenek új részleteket tervezni, csak a betáplált megoldásokat variálják.

Ráadásul az új Audi modell műszaki tartalma is hasonlóan alakul ki: a Volkswagen csoport bevált alkatrészcsaládjaiból válogatnak a tervezők, nagy újdonságra így aligha számíthatunk ezen a téren. Ugyanakkor az Audi számára fontos lehet ez a típus, hiszen számos piacon – Kínában, Dél-Amerikában és Európában is – nagy szükség van egy, a Q5-ösnél megfizethetőbb szabadidő-autóra, amely városi közegben otthonosabban mozog, és viszonylag nagy példányszámban eladható.

A Q3 premierjét a Sanghaji Autószalonon tartják a hó közepén, így hamarosan minden lényeges információ elérhető lesz a típussal kapcsolatban.