Leállt a Saabok gyártása. Vége?

2011.04.10. 10:06

Végveszélyben a Saab. A svéd gyár hónapok óta egyensúlyoz a csőd szélén, az új modellek sem hozták meg az idénre előirányzott, a túléléshez szükséges minimális eladott darabszámot, amivel rentábilis maradhatott volna a cég. Mostanra teljesen leapadtak tartalékaik, a beszállítók azt mondták, nincs tovább.

Harmadik napja állnak a gyártósorok Trollhattanben, mivel a Saab annyi kifizetetlen számlát halmozott fel beszállítói felé, hogy azok megelégelték a várakozást, és nem szállítanak további árut addig, míg tartozásaikat nem rendezik feléjük.

A Saab szóvivője, Gunilla Gustavs nyilatkozata szerint gőzerővel dolgoznak az ügyön, hogy a beszállító cégeket újra megnyerjék maguknak. Számításai szerint a jövő hét elején újraindulhat a munka az üzemekben.

A Spyker – mely megmentette a céget a csődtől, amikor kivásárolta azt a GM-től – állítja, ez még nem a végső összeomlás, nincs itt mitől félni – de való igaz, hogy a következő hetekben kevesebb autó készülhet el, mint amit az ütemterv előír.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.