Itt 2012-es Jaguar XF

2011.04.11. 06:10

jaguar-xf-22d-6

Kiszivárgott az első kémfotó, melyet a faeliftelt Jaguar XF-ről csináltak. Az autóról eddig is folyamatosan érkeztek képek – volt olyan, amit maga a gyár küldött szét – azonban azok mindegyikén tokától-bokáig elmaszkolták a részleteket. Így utólag nem is értjük, miért.

Az egyetlen komoly (és komolytalan) változtatás az, hogy az első lámpatestet kicsit keskenyebbre, hegyesebbre cserélték. A közönség ennél komolyabb ráncfelvarrásra számított, ráadásul az alig három éve gyártásban levő XF eladásai sem muzsikálnak annyira jól, hogy ne érte volna meg kicsit merészebben hozzányúlni a dizájnhoz.

Szinte tényként kezelhetjük azt is, hogy a 2012-es, a new york-i autókiállításon debütáló XF-et egy 2,2-es négyhengeres dízelmotorral szerelik majd. A 190 lóerő mellé 450 newtonméteres maximális nyomaték társul, és mindezt a ZF-ből származó nyolcsebességes automataváltóval viszik le a kerekekhez. Ezeken kívül 5,4 literes fogyasztás az ígéret.

Kép: jokeforblog

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.