Késik az Alfa 159-es utódja

2011.04.12. 06:30

A Fiat csoport terveinek egyik kulcsmodellje a 159-es utódja, nem csoda, hogy a vállalat vezetése akár a késlekedést is vállalja, csak hogy jó legyen.

giuliapv

A legújabb hírek szerint maga a Fiat vezére, Sergio Marchionne döntött úgy, hogy a fejlesztések eredményei ne kerüljenek gyártásba, pedig az Alfa Romeo és a Chrysler számára egyaránt igen fontos, hogy a típus minél hamarabb megérkezzen. Az azonban még lényegesebb, hogy az autó sikeres legyen, hiszen nem csak a 159-est váltja fel, de a Chrysler 200-ast és a Dodge Avengert is. Az amerikai modellek sikerén pedig nagyon sok múlik: ha kelendőek lesznek, az ki is húzhatja a Chryslert a pácból, de ha nem, akkor újabb veszteséges évek jöhetnek.

Az áttervezés persze időbe telik, így a három típus várhatóan csak 2013-ra készül el, és ezzel tovább húzódik az Alfa Romeo márka észak-amerikai bevezetése is. Egyes elemzők szerint ez hiba a Fiat-vezérkar részéről, hisz a régi modellekkel már nem húzzák sokáig, de néhányan annak az álláspontnak is hangot adtak, hogy a késésnél sokkal lényegesebb, hogy a végtermék a lehető legjobb legyen.