Már a Lexus is üvölt

2011.04.13. 17:29

Az Audi single frame hűtőmaszkját már eddig is sokan másolták, és úgy tűnik, most – a Rover és a Mitsubishi után a Lexus is rákapott az ízére. Igaz, elég érdekesen adaptálták a nagy első légbeömlőt.

Az ordító pofa egyelőre csupán egy tanulmányon jelenik meg, az LF-Gh jelzésűn, amelyet jövő héten lepleznek le New Yorkban. Ugyanakkor több mint valószínű, hogy ebből a koncepcióautóból nem is olyan sokára szériamodell lesz: a 4,89 méter hosszú, 1,87 méter széles és 1,45 méter magas luxusmodell várhatóan az aktuális GS-t váltja, azaz az ötös BMW és az Audi A6-os ellenfelének szánják.

A formaterv a nagy szájon kívül nem tartogat nagyobb meglepetéseket: jellegzetes vonásai illeszkednek a Lexus aktuális formavilágához, olyannyira, hogy könnyen nézhetnénk egy nagyobbra fújt IS-nek is. Ezzel a GS is beáll a sorba, ugyanolyan egyen-szedán lesz, mint legtöbb testvérmodellje, pedig kupészerű tetővonalával talán ez volt a márka egyik legérdekesebb modellje. Ugyanakkor valószínű, hogy épp ez az a részlet, amely az amerikai és kínai vásárlók egy részét elriasztotta, mivel ezeken a piacokon sokkal jobban ragaszkodnak a vevők a megszokott hármas osztású szedán-formához.

A részletekről sokat nem tudunk – csak sejthető, hogy az autó orrában V6-os motor lehet, amelyet elektromos kiegészítő hajtás segít takarékosabban működni. A feltételezések szerint azonban már az idén megláthatjuk a szériagyártásra kész változatot.