Megint lesznek japán Toyoták

2011.04.18. 11:58

Hétfőn elindult a termelés a japán autógyártó óriás Toyota valamennyi szigetországi gyárában, ugyanakkor az alkatrészhiány miatt csupán a teljes kapacitás felével dolgoznak.

A világ vezető autógyártója közleményében arról tájékoztatott, hogy mintegy 150 alkatrész esetében küzdenek hiánnyal. A márciusi pusztító földrengés és az azt követő szökőár után több japán ipari vállalat is kénytelen volt leállni a beszállítói láncok megszakadása miatt.

A Toyota április 27-ig folytatja termelését. Április 28. és május 9. között ismét leállnak üzemei: ekkor lesz az "Arany Hét" ünnepe, amikor úgyis szünetelne a termelés a szigetországi gyárakban. Május 10. és június 3. között ismét a teljes kapacitás felével működnek majd a gyárak. A június 6-át követő tervekről később dönt a vállalat.

Hasimoto Siori, a társaság szóvivője hétfőn arról tájékoztatott, hogy a természeti csapások mintegy 260 ezer autónyi termeléskiesést okoztak az autógyártónak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.