Mélyre túrtak a Volvo csúcsszedánért

2011.04.19. 15:39

Új csúcsszedánjuk előfutárát tisztelhetjük a Universe tanulmányautóban - állítja a Volvo. Hogy az öregedő S80-ast váltanák le az ortopéd ábrázatú behemóttal, vagy fölé szeretnék pozicionálni, nem teljesen világos.

A Sanghaji Autószalon előtti tanulmányautó-szökőárba komoly csatahajót pottyantott a Volvo: első ránézésre látszik, hogy nem az aktuális arculatot értelmezték újra, hanem mélyebbre túrtak a fiókban. Aki jártas a skandináv autótörténelemben, azonnal kiszúrja, hogy a PV444 örökségét ásták elő, de a sajátosan domborodó motorháztető alatt új ötletekkel is próbálkoznak: a lökhárító nélküli orrba lépcsőzetesen süllyedő maszk és lámpaüreg a múlt és a jövő furcsa elegyét képezi.

A Rolls-Royce-ra emlékeztető középről nyíló ajtókat és az űrhajós belsőt nyilván nem gondolják komolyan a svédek, de a kicsit erőltetettnek tűnő orra és a hozzá képest jellegtelen farra is ráférne még egy kis utómunka, ha tényleg a sorozatgyártás a cél.

Mivel eddig nem hallottunk a 2006 óta gyártott S80-as utódjáról, nem kizárt, hogy a tanulmány az első tapogatózás a modellváltáshoz, de érezhető a Volvo szándéka is, hogy közelebb szeretnének férkőzni a jól fizető ötméteres prémiumlimuzin kategóriát jelenleg uraló németekhez.