Egyterűvel ijeszt az Infiniti

2011.04.20. 17:45

A Mercedes R osztályhoz hasonló felépítésű batárt az Infiniti JX-nek nevezi, és azt remélik, hogy ezzel is sikerül növelni a márka népszerűségét, elsősorban Észak-Amerikában. Az optimizmus azonban korainak tűnik.

jx

Az eddigi próbálkozások egyáltalán nem tűnnek bíztatónak ebben a szegmensben. Az egyterű és a hobbiterepjáró jellegzetességeit viselő autók nemigen találták meg saját közönségüket – talán a vásárlók is érzik, hogy ami mindenre jó, az valójában semmire sem alkalmas igazán. Az Infiniti stratégái azonban még hisznek a sajátos koncepcióban, és valójában nem lehetetlen, hogy a japánok olcsóbb és vonzóbb modellt tudnak készíteni, mint akár a Mercedes. A JX-ről egyelőre csupán egy elmosódott vázlatot láttunk, de ebből is kiderül, hogy a gépnek határozott, de viszonylag rövid orra, és nagy, ötajtós utastere lesz.

A típust először 2011 augusztusában mutatják meg Pebble Beach-en, de még csak tanulmányautóként. A szériaváltozat novemberre kerül bemutatható állapotba – persze ha a tanulmányt jól fogadja a közönség – a forgalmazás pedig 2012 tavaszán indulhat, legalábbis Észak-Amerikában. Arról azonban nincsen információnk, hogy a világ más tájain bemutatják-e a JX-et, és ha igen, mekkora késéssel.