Izmos bolha a bárgyú Micrából

2011.04.20. 16:01 Módosítva: 2011.04.22. 10:59

Az új Nissan Micra nem valami érdekes járgány – különösen az elődjéhez képest – de a gyári mérnökök most egy olyan változatot mutattak, ami könnyen megtalálhatja az utat a hot-hatch megszállottak kívánságlistájának csúcsára.

A Compact Sport Concept egyértelműen a Micra alapjaira épül, de alaposan átdolgozták a karosszériát, hogy mérgesebbnek tűnjön. A tető alacsonyabb lett, a középső tetőoszlop előre dől, a kiszélesített sárvédőket csaknem teljesen kitöltik az óriási alufelnik, sőt, az első kerekek mögé még két cápakopoltyú is jutott. Érdekes, bár nem egyértelműen megnyerő a motorházon végigfutó domborítás, amely elöl határozott orrban végződik.

A lényeg persze nem a formaterv, hanem ami alatta van: a hatfokozatúként is használható, fokozatmentes automata váltó, és az 1,6 literes, 190 lóerős turbós benzinmotor ismerős technika. Jelenleg a Nissan Juke csúcsváltozatába szerelik, és azt is jól mozgatja, de az átfaragott Micra karosszériában még brutálisabb lehet. Hogy pontosan mennyire, azt egyelőre csak sejteni lehet, de szinte biztos, hogy nem a motorerő lenne a kevés menet közben, hanem az első kerekek tapadása.

Egyelőre nem tudni, hogy a Nissannak mi a terve a tanulmánnyal. Simán elképzelhető, hogy később építenek egy hasonlóan mérges Micra-változatot, de az sem lehetetlen, hogy külön típusként jelenik meg néhány év múlva.