Az ellen-Lotusé lesz a Caterham

2011.04.22. 15:42

Az év elején elég nagy visszhangja volt a két Lotus F1-es csapat huzakodásának: mindkét társaság más úton jutott a névhez, látszólag legálisan. A maláj érdekeltségű Team Lotus azonban nincs nyerő helyzetben – talán ezért is vetettek szemet a Caterhamre.

A Caterham ugyanis szintén birtokol valamit a régi licencjogokból, és elég szorosan kapcsolódik a Lotus-hagyományhoz – hisz csak ez a cég készíthet legálisan Lotus Seven-utánzatokat. Így az F1-es csapat tovább használhatja a zöld-arany színeket, és akár a Caterham nevet is felveheti. A kis sportkocsiépítő műhely ráadásul önfenntartó üzletnek néz ki, így aztán a megvásárlásával még nyerhetnek is, akár többet, mint egy olyan versenycsapattal, amely csak a mezőny végén kullogni jó.

Ha igaz, a végleges bejelentést a jövő héten teszik meg, akkor kiderül, hogy a Team Lotus és a Caterham hogyan tervezi a közös jövőt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.