A csaj nem jár a Mercihez

2011.04.23. 14:51

Nem tudnak lejönni a tuningmesterek a Mercedes SLS-ről, megszámlálhatatlan készletet gyártottak már hozzá. Lassan az az érzésünk, többet fuserálnak el a műanyagszobrászok, mint amennyi megmarad gyári állapotban.

A Kicherer például már harmadszor fut neki a témának, de az eredmény láttán nehezünkre esne őszintén kijelenteni, hogy sikerült megugrani az akadályt. Oldalról ugyan csak a matt fekete bevonat látszik, ami nem is rossz, de szemből és hátulról egyaránt rémisztő az eredmény. Azoknak, akik észreveszik a hátteret a lyuggatott ruhás fekete mögött.

A kétes esztétikai értékű optikai tuning mellett persze jó tanulóként megcsinálták a németek a kötelező teljesítménynövelést is, ami bő tíz százalékot dob az SLS 63 AMG értékein, vagyis 630 lóerő és 700 Nm ura lesz a leendő tulajdonos. Így 3,5 másodperc alatt ugorhat százra a sirályszárnyas, 320 km/h a vége, és talán jobban is jár majd, aki megveszi a Kicherer SLS 63 AMG Supersport GT-t, ha kihasználja a V8-as tudását, nehogy meghallja a kuncogást, amit kivált a látványa.