Bernie kisatírozza a török F1-futamot?

2011.04.23. 11:04

Hivatalosan még nem jelentették be, de a Bloomberg úgy tudja, Bernie Ecclestone törölni fogja a 2012-es isztambuli Formula 1-es futamot. A török lapok már siratják is a hazai versenyt, hiszen az illetékesük berágott Ecclestone ajánlatára.

A 13 millió dollár, amit eddig fizettek a törökök a verseny rendezési jogáért, kevés volt a Formula 1 góréjának. Nem vacakolt pár százalékos emeléssel, az egyszerűség kedvéért megduplázta az árat. 26 milliót viszont már nem szeretnének fizetni az isztambuliak, még ha el is vesztik a jövő évi futamot.

Gyanítható, hogy nem csak a pénzéhség miatt lépte meg ezt a manővert Ecclestone, hanem át szeretné rendezni a jövő évi versenynaptárt. A törökök úgy okoskodnak, hogy egy esetleges moszkvai futamnak csinálna helyet Bernie a pofátlan ajánlattal, amiről előre tudni lehetett, hogy nem fogják elfogadni. A hivatalos bejelentésre még várni kell, de ismerve Ecclestone szokásait, még hagyja egy kicsit vergődni az idei európai szezonnyitó rendezőit.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.