A Bugatti is elővette az olcsó trükköt

2011.04.25. 08:42

Amíg egy típus új, nem kell különösebben ügyeskedni, ha jó, veszik azt magától. De ha eltelik néhány év és lankad az érdeklődés, frissítgetéssel, különleges kiadásokkal kell trükközgetni, hogy vigyék még az avíttas gépet. Bár a Bugatti szeretne más kategóriába tartozni, mint a kommersz autók, ugyanezt játsszák el vele.

Úgy tűnik, az 1200 lóerőre feltekert narancssárga 16.4 Supersport nem durrant akkorát, mint ahogy a Bugatti-tulajdonos Volkswagennél remélték. Ezért a világ jelenleg legtöbb autót felszippantó piacának, Kínának a legfontosabb autós eseményén, a Sanghaji Autószalonon egyből két különleges Veyront állítottak ki: egy matt fehér Grand Sportot és egy karbonmintás Supersportot. Utóbbit állítólag már sikerült is elsózniuk egy helyi vásárlónak – legalább nem hiába utaztatták a portékát.

Mindkét autónál kínosan ügyeltek a megfelelő színösszetételre: míg a fehér targatetősbe kék belsőt varrtak, a sötét Supersportot elegáns krémszínű kárpittal bélelték. Látszik az igyekezet, szeretnék megmutatni, hogy a vevő egyedi autót rendelhet magának, mint a régi időkben, de talán elegánsabb volna, ha már a következő modellre koncentrálnának.