Félmilliós bírság gyorshajtásért

2011.04.30. 07:24

A közigazgatási bírság maximuma ugyan 300 ezer forint, de azt semmi nem garantálja, hogy valaki ne fusson bele kétszer a traffipax-sugárba. Hősünknek sikerült.

Az öreg Opel Vectra tulaja valószínűleg nem figyelte, hogy hol helyezték el a Tápiószecső táblát, mert április 17-én reggel kétszer futott bele ugyanabba a csapdába. Odafelé 50 helyett 135 km/h-val mérték be, majd alig 12 perc múlva visszafelé 120-szal söpört át ugyanott. Nem tudni, mi volt ennyire sürgős, de a sietségnek nagy ára lesz: a bírság összesen félmillió forint, hisz mind a két szabálysértésért kiszabják a megfelelő tételt.

Kárörvendhetnénk is, de inkább félelmetes, mint tréfás, hogy az autója értékének a bő kétszeresét vasalja majd be a rendszer a figyelmetlen autóson. A rendőrség traffipax-híreiből egyébként egyre világosabb, hogy hol a legdrágább a gyorshajtás: települések szélén, a lakott terület kezdetét jelző tábla után, olyan szakaszokon, ahol amúgy még nemigen vannak házak. Itt nem kell elképzelhetetlen sebesség egy-egy 300 ezres csekk begyűjtéséhez, és ezt láthatóan a rendőrök is tudják.

Forrás: PMRFK