A leggyorsabb utcai Alfa Romeo

2011.05.03. 12:44

A Novitec Rosso ezúttal az Alfa 8C Spidert vette kezelésbe: nem vacakoltak, az olasz V8-asra ráültettek egy mechanikus feltöltőt.

A 4,7 literes motor alaphelyzetben nincsen igazán kihegyezve – bár 450 lóerő nem kevés, de ennél jóval több is lenne a Ferrari tervezte nyolchengeresben – viszont így nem okozott nagyobb problémát a kompresszor illesztése, amellyel a teljesítmény 600 lóerőre nőtt. A tuningmesterek elsősorban a gyorsulást igyekeztek javítani, így a végsebesség csupán 305 km/h-ra nőtt az eredeti 290-ről – a teljesítmény alapján ennél jóval több is lehetne – viszont a 100-as tempó eléréséhez már csak 3,9 másodpercre van szükség. Jó eséllyel így is ez a valaha volt leggyorsabb utcai Alfa Romeók egyike, és alighanem a leghangosabbak közé is befér – legalábbis ha a rozsdamentes kipufogóba épített pillangószelep kinyit.

Az alapos motortuninghoz külön kínálnak állítható csillapítású, ültetett futóművet, illetve nagy felniket hártyányi gumiabronccsal. Előre 21, hátra 22 hüvelykes méretet ajánl a cég, bár az az érzésünk, ezek csak akkor nem okoznak pokoli szenvedést, ha az aszfalt valóban tükörsima. Az átalakítás árát egyelőre nem ismerjük, de mivel a 8C Spiderből csupán néhány száz példány létezik, ennek amúgy is csak azok számára lesz jelentőssége, akik valahogy már beszereztek egy-egy ilyen autót.