2011.05.03. 14:07 Módosítva: 2011.05.03. 14:35

Ma esett be szerkesztőségi postaládánkba egy Subaru sajtóközlemény, a tárgymezőben csupa nagybetűvel a következő mondat állt: FIGYELMEZTETÉS VALÓTLAN ÉS ROSSZINDULATÚ ÁBRÁZOLÁS MIATT.

Hirtelen nem értettük, miről van szó, vajon valaki ogrezöldre pingált egy Imprezát vagy török zászlót integrált a logóba? A csatolmányban a következő pár sor volt olvasható:

FIGYELMEZTETÉS VALÓTLAN ÉS ROSSZINDULATÚ ÁBRÁZOLÁS MIATT

A közelmúltban tudomásunkra jutott, hogy ismeretlen személy(ek) illegális módon, védjegyünket felhasználva megváltoztattak egy video-fájlból származó képet, amelyen egy Subaru személyautó és két gyermek balesete látható Palesztinában. A képet számos honlapon megjelentették, és mindezt felhatalmazásunk nélkül tették.

A Fuji Heavy Industries Ltd. hangsúlyozottan kiemeli, hogy sem a vállalat, sem leányvállalatai, sem pedig a Subaru kereskedők nem vettek részt e valótlan és rosszindulatú kép megalkotásának folyamatában.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ezek a hamis és rosszindulatú képek nyilvánvalóan rontják vállalatunk jelentős eszmei értékét, és károsak jó hírnevünkre.

Mi van? Ezek után már tényleg kíváncsiak lettünk, miről van szó, ami ekkora felháborodást keltett, így gyorsan utánanéztünk. Nem kellett volna.

Pár hónappal ezelőtt (tavaly októberben) történt ugyanis a következő eset, ahol egy izraeli, ingatlanbefektetésekkel foglalkozó cég vezetője elüt két, kődobáló palesztin gyermeket. (A gyerekek társait később izraeli katonák vették őrizetbe.)Magát az esetet nem is kommentálnánk, mélységesen elítéljük úgy a kődobálást, mint az elütést.

Ebből a videóból származó képet használt fel egy rosszindulatú hülye, aki gyorsan el is terjesztette a neten azzal, hogy ez egy izraeli Subaru-kereskedés reklámplakátja.

A héber feliraton a Mi látjuk ki áll veled szemben - mondat olvasható és az elterjedt hoax szerint a Subaru autók robusztus és biztonságos konstrukcióját magasztalta volna a reklám.

Bár nyilvánvaló orbitális kamu az egész kitalált reklámkampány, a Subaru annyira sietett cáfolni, hogy önkéntelenül is felhívta rá a figyelmét mindenkinek, akit eddig elkerült az internet e mocska.

Innen üzenjük nekik, hogy nem kellett volna, mert ez kicsit olyan, mintha a liftben még galamberesztés előtt feltennénk a kezünket, azzal, hogy nem én voltam az, aki ilyen orbitálisan büdöset fingott...

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.