Ismét lesz Skoda Rapid

2011.05.05. 14:33

A Rapid jelzést egykor az utolsó farmotoros kupék viselték, így ismét valami sportosat várnánk, amikor újra felbukkan. A hasonlóság azonban most is maximum annyi lesz, mint a régi és az új Felicia között.

rapidpv

A következő Rapid ugyanis a Fabiára épülő kis családi szedán lesz, ha igazak a hírek, azaz az egyes piacokon Ventóként is ismert négyajtós Polo testvérmodellje. Ezzel a típussal elsősorban Kínában, Indiában és Latin-Amerikában szeretne erősíteni a Skoda, azaz ott, ahol a szedánok még mindig népszerűbbek a csapott hátú modelleknél. Ez részben Kelet-Európára is igaz, így nem lehetetlen, hogy nálunk is bevetik majd, abban a reményben, hogy ebből is olyan mennyiség fogyhat, mint az első generációs Fabia Sedanból.

Az SK251 kód alatt fejlesztett modell állítólag 1,6 literes benzin- és dízelmotorokat kap majd, bár valószínű, hogy Európában inkább a Polóból már ismert kisebb, turbós motorokkal érkezhet: 1,2 literes benzinessel és 1,4 illetve 1,6 literes dízelekkel. Egyes feltételezések szerint ezen a modellen már használják majd a VisionD tanulmány stílusjegyeit, elsősorban a hűtőmaszkot, amely várhatóan minden Skodán megjelenik majd.

A típus bemutatójának időpontját egyelőre nem ismerjük, de úgy tudjuk, hogy az álcázott prototípusok már róják az utakat – Indiában állítólag több alkalommal is látták a prototípusokat – így a premier sem lehet már nagyon messze, legfeljebb egy-másfél évet kell várnunk addig.