Kémfotókon a De Tomaso Pantera

2011.05.05. 11:31

Az első új De Tomaso, az SLC ugyan borzalmasan nézett ki – még a kerekek sem passzoltak a sárvédőívekhez – de a folytatás ígéretesebbnek tűnik. A Pantera sportkocsi prototípusa már az első próbáit futja, igaz, egyelőre vastag álcázás alatt.

Az autó arányai azonban nem rosszak: a középmotoros gép így, vastag fekete fólia alatt ugyan inkább egy tizenöt évvel ezelőtti Ferrarira emlékeztet, de a formaterv a Pininfarinánál készül majd, és az olasz stúdió szakemberei értik a dolgukat. A kérdés inkább az, hogy műszaki szempontból rendben lesz-e minden. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a Pantera 550 lóerős V8-as motort kap, amelyet alumínium vázszerkezetbe építenek, a burkolatok pedig szálerősítésű műanyagból készülnek majd, ahogy manapság a hasonló drága sportkocsiknál már megszokott.

Ha minden igaz, a Pantera premierjét a Los Angeles Auto Show-n tartják idén novemberben, a gyártás pedig egy Torino melletti üzemben kezdődhet, valamivel később. A cél évi kétezer példány elkészítése volna, de ez meglehetősen optimista elképzelés – legalábbis az eredeti Pantera soha nem volt ennyire népszerű: abból húsz év alatt gyártottak 7200 példányt.