Kia a 7-es BMW ellen?

2011.05.05. 16:14

Őrülten hangzik, de igaz: luxusbálna készül a Kiánál, méghozzá európai tervek alapján. Hogy ki veszi majd meg? Nem tudjuk, de talán még maguk a készítők sem.

kiak9ss

Annyi biztos egyelőre, hogy az autó munkaneve K9, és az ősszel Frankfurtban, a tél folyamán pedig Detroitban is bemutatják. A formaterv, amely a kémfotók alapján leginkább BMW-s hatást mutat, a Kia európai központjában készült – alighanem ettől remélik, hogy mind Európában, mind Észak-Amerikában sikeres lehet az új típus. A mechanikát egy az egyben a Hyundai Genesisből veszik át, azaz 338 lóerős, 3,8 literes V6-ossal, illetve 4,6 literes, 385 lóerős és 5 literes, 435 lóerős V8-asokkal gyártják majd a legnagyobb Kiát.

A német Kia központban dolgozó formatervezési igazgató, Peter Schreyer még fecsegett is az autóról. Nyilván nem véletlen hintette el, hogy az autónak fantasztikus arányai lesznek – ez már a kampány része, amellyel a Kia megpróbál az eddig kívülállók számára érinthetetlennek tűnő luxusautó-piacra betörni, és az Auditól, a BMW-től illetve a Mercedestől vevőket lopni.