Az alkohol nem viccel

2011.05.08. 11:16

Ittas járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt indult eljárás egy szegedi férfi ellen, aki szombaton késő este Szeged és Sándorfalva között okozott balesetet, majd autójával belecsúszott az út menti vizesárokba – közölte a rendőrség vasárnap az MTI-vel.

Az elsődleges információk szerint a jármű Sándorfalva felől Szeged irányába haladt, amikor az előtte lévő kocsisor megállt. A sofőr ezt későn észlelte és nekiütközött az utolsó járműnek, amelyet átlökött a menetirány szerinti baloldalra, ahol az felborult - mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A vétkes jármű vezetője a baleset ellenére nem állt meg, tovább indult Szeged irányába – ezt követően meggondolta magát és visszafordult Sándorfalva felé. Ismét áthajtott a baleset helyszínén, majd Sándorfalva közelében egy enyhe jobb kanyarban kisodródott, az út menti vizesárokba csúszott.

Az első baleset helyszínéről a mentők egy embert vittek kórházba könnyű sérülésekkel, a balesetet okozó 33 éves sofőr sérülés nélkül szállt ki az autójából. Az ittas gépkocsivezetőt a rendőrség előállította, a járművet tűzoltók húzták ki a vízből.