Megzakkant az Audi is?

2011.05.10. 15:33

Mély levegőt kellett vennünk, amikor bejelentették, hogy gyártani fogják a Nissan Murano nyitott változatát. Úgy tűnik, az Audinak viszont megtetszett a nyitott SUV ötlete: azt suttogják, már dolgoznak a Q5 kabrión.

Nem csak az Audinál hisznek az utóbbi években abban, hogy nem szabad nyitva hagyni egyetlen piaci rést sem, de eddig nem úgy ismertük az ingolstadtiakat, hogy ilyen kockázatos kísérletezésbe belemennének. Túlságosan elvetemültnek tűnik a kabrió hobbiterepjáró ötlete ahhoz, hogy továbblépjen a tanulmányautók szintjéről. Egyes híresztelések viszont egészen pontos terveket emlegetnek egy esetleges Q5 kabrióról.

Összesen ötezer darabot gyártanának le a vászontetős, háromajtós SUV-ból az osztrák Magna Steyr üzemben, és akár másfél év múlva már kapható lenne. Az árát 45 ezer euróra becsülik, ami durván húsz százalék felár lenne a keménytetős Q5-öshöz képest. Ha valóban megvalósítják a tervet, a szegmensnyitó BMW X6-oshoz hasonló sikert arathatnának, hiszen nyitott szabadidőautója a Nissanon kívül senkinek nincs - a kérdés csak az, hogy igény van-e rá.