Nagel: ha kicsi a bálnapénisz

2011.05.10. 07:31

Amikor azt hinnénk, hogy a megalomániának nincs határa, mindig jön egy újabb meglepetés. Ezúttal az orosz Dartz Prombon legújabb terve verte le a lécet. A Nagel egyelőre csak terv, amelyet a cég századik születésnapjára készítettek, de még így, virtuálisan is egészen megdöbbentő.

Az egész egy csalás, mondhatnánk, hiszen a Dartz Prombon csak a rendszerváltás után alakult, így aztán száz éves sem lehet, de a cég az egyik első orosz autógyár, a Russo-Balt  jogutódjának tartja magát, ezért gondolják, hogy van mit ünnepelni. A torta szerepét pedig a Nagel kapta, amely valóban kivételes a maga nemében. A legalább másfélszeres méretű, síkfelületekkel határolt Lamborghini-klónba a tervek szerint egy 2040 lóerős motor kerülne, így akár 15 méteres yachtokat is elvontathatna, 250 km/h-s maximális sebességgel. Az ilyesmi persze a legtöbb országban tilos, de meg tud vennei és fenn tud tartani egy ekkora járművet, annak a gyorshajtási bírság meg sem kottyanhat, az idő viszont biztosan drága. Egy ilyen embernek persze könnyen lehetnek elszánt ellenségei is, így jól jöhet, hogy a Nagelt tetőtől talpig páncélba öltöztetnék.

Ha igazak a hírek, a hajóvontató szörnyeteg első prototípusát el is készítik valamikor a jövő év során, bár abban nem vagyunk biztosak, hogy akad, aki meg is veszi. Persze ha a bálnafityma-kárpitozású terepjárójukra akadt vevő, erre is akadhat néhány, a pénzét értelmes dolgokra elkölteni már nem tudó mogul.