Oktatni fog a félmilliárdos Lambo

2011.05.10. 17:39

Kísérleteznek az olaszok, hogy meddig lehet emelni egy szupersportkocsi árát. A Párizsi Autószalonon bemutatott Sesto Elemento tanulmányautót kétmillió euróért, vagyis nagyságrendileg félmilliárd forintért fogják árulni, ha tényleg sorozatgyártásba kerül.

Talán túlzás is sorozatgyártásnak nevezni, hiszen húsz darabos példányszámról beszélnek, akik tudni vélik, hogy a tanulmányautó hamarosan kapható lesz - a Lamborghini főnöke, Stephan Winkelmann ötven százalékos esélyt adott erre hivatalos nyilatkozatában. Azt mindenesetre hozzátette, hogy a Sesto Elemento szériaváltozata is könnyebb lesz egy tonnánál, akárcsak a tanulmányautó, és 2,5 másodperc alatt gyorsul százra, ami jobb érték, mint amit a hasonló ligában játszó Bugatti Veyron tud. Az elhintett adatok arra engednek következtetni, hogy csak a szokásos óvatoskodás miatt nem erősítik meg a sorozatgyártásról szóló pletykákat.

A Sesto Elemento mindenesetre olyannyira radikális koncepció, hogy a Gallardo 5,2 literes V10-es motorja köré épített szénszálas cellát utcára ki sem engednék. Az sem valószínű viszont, hogy a kisebb birtok árába kerülő szupersportkocsit pályán ütnék a leendő tulajdonosok: feltehetően gyűjtők kezében, szoborként fogják leélni életüket, hiszen egy húsz darabos Lamborghini sorozatnál kevés jobb autós befektetés létezik.