Mercedes mentővel háromszáz felett

2011.05.11. 13:40

A tuning egy különös, de egyre népszerűbb formája egyenruhába öltöztetni egy-egy érdekesebb autót. Bár gyakoribb, hogy erre a célra a rendőrség színeit használják, ezúttal mentőkocsi-festéssel igyekeztek feldobni a Mercedes SLS-t.

Egy ilyen sirányszárny-ajtós kétüléses használhatósága mentőjárműként persze erősen korlátozott, hisz sem egy teljes személyzetnek, sem a felszerelésnek nem marad elég hely a kétüléses utastérben, illetve a 176 literes csomagtartóban. Így legfeljebb gyorsreagálású elsősegély-járműnek lenne jó, arra viszont egyértelműen alkalmasabb egy motorkerékpár, amely hasonlóan gyors, és még a forgalmi dugók sem állhatják az útját.

A mentőjelmezes SLS nem is használati tárgynak készült: a RETTmobil nevű kiállításra rakták össze, amely Európa legnagyobb életmentő szakkiállítása. Jobb tárgyat pedig nem is találhattak volna, hogy a Mercedes standra vonzzák a látogatókat, ahol persze a teljes értékű mentőautókat is kiállították.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.