Hétvégén építik az M0-t, M3-t

2011.05.14. 08:36

Felújítási munkálatok miatt a hétvégén több helyen is forgalomkorlátozásra kell számítani az Állami Autópálya Kezelő Zrt. úthálózatán.

Május 13-án, pénteken 19 órától hídfelújítási munkát végeznek az M0-s autóút bal pályájának 13. kilométerszelvényénél, ezért a Budapest és az M5 autópálya felől az M1, M6 és M7 autópályák irányába haladók egy sávos forgalomkorlátozásra készüljenek fel. A korlátozás hétfőn hajnalig tart, de a reggeli csúcsforgalom idejére már mindkét sáv járható lesz.

A hétvégén ugyancsak forgalomkorlátozásra kell számítani az M3 autópályán közlekedőknek. Az M3 Nyíregyháza felé vezető, jobb oldalán, a 34+152 km szelvényében található Bagi völgyhídon felújítási munkákat végeztet az Állami Autópálya Kezelő Zrt.

Ezért május 14. szombaton 12 órától május 16. hétfőn 14 óráig, mintegy 500 méteren csak egy forgalmi sáv lesz járható.

A jelzett időszakok egy része alatt a hidakon munkavégzés nem lesz látható, azonban a tönkrement dilatációs szerkezetek cseréjéhez alkalmazott javítóanyagok megszilárdulásához elengedhetetlenül szükséges a forgalommentesítés.

A torlódások elkerülése érdekében az ÁAK Zrt. nem végez forgalomtereléssel és sávzárással járó munkálatokat a hétköznapok legforgalmasabbnak számító óráiban. Ez alól csak a halaszthatatlan feladatok és a balesetveszélyt okozó hibák elhárítása képeznek kivételt.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az utazók megértését és türelmét kéri!