Kémfotókon az Audi Q5 RS

2011.05.14. 08:09

Eredetileg semmi sportos nincs ezekben a közepes szabadidő-autókban, amilyen a Q5-ös. Tágas és praktikus járművek, ezért is terjednek viszonylag gyorsan a személyautók rovására. Ahol azonban tömegek vannak, ott megjelenik az igény a tuningra – nyilván így látják ez az Audinál is.

Alighanem ez áll a Q5 RS születésének hátterében, amely már a tesztköreit futja Németországban. A képeken annyi látszik, hogy négy kipufogóvég lóg ki az autó hátuljából - ez is tűnt fel a fotósnak, hiszen a felirat szerint ez egy TDI lenne, azok közül viszont egyik változatnak sincsen ennyi kipufogóvége - az autó alja feltűnően közel esik az aszfalthoz, és nagyméretű, tipikus RS szabású alufelniket kapott a gép. A műszaki részletekről egyelőre keveset tudunk. Annyi biztos, hogy mivel a Q5 még a hosszmotoros Audik közé tartozik, egy erősebb V6-os vagy V8-as motor passzolna bele, ilyenből pedig van épp elég az Audi raktáraiban. A valószínűbb lehetőség a háromliteres, kompresszoros V6-os, amelyből jelenleg ugyan 330 lóerős a legerősebb, de aligha okozna gondot 400 lóerő fölé hergelni. Ugyanakkor az sem lehetetlen, hogy a 4,2 literes V8-as motor valamelyik változata kerül a Q5 RS-be.

Valószínű, hogy a gyártásra kész autó már az idén megjelenik – erre utal, hogy már most sem csinálnak titkot a létezéséből – bár valószínű, hogy csak az év vége felé kezdik forgalmazni a sportos Q5-öst.