Összetörték a rekorder Mercedest

2011.05.14. 19:38

Mercedes-B-Class-F-Cell-518

A Mercedes 2011. január 30-án három B-osztályos Mercedes F-Cell modellt indított útnak Németországban, hogy a célul kitűzött 30 ezer kilométert 125 nap alatt legyűrve bizonyítsák a világ legelső szériagyártású üzemanyagcellás autójának megbízhatóságát. A hármas számú kocsit azonban a napokban összetörték.

A szerdai baleset Kazahsztánban történt. Személyi sérülés nem esett, azonban az autó jelen állapotában nem vehet részt a rekordkísérletben. A gyár még nem döntötte el, hogy egy tartalékautót küld a No.3 helyett, vagy a következő etapon javítja ki a sérüléseket.

Mercedes-B-Class-F-Cell-520

A Mercedes által szervezett F-Cell World Wide túra tizennégy országon ível át: áthajtanak Franciaországon, Spanyolországon, Portugálián, az Egyesült Államokon, Kanadán, Ausztrálián, Kínán, Kazahsztánon, Oroszországon, Finnországon, Svédországon, Norvégián és Dánián, majd júniusban térnek vissza Stuttgartba, Németországba.

Mercedes-B-Class-F-Cell-519

A No.3 B-Merci 23 ezer kilométert teljesített a balesetig.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.