Kémek fotóin az új 3-as BMW

2011.05.16. 06:09

Az új, F30-as kódjelű 3-as BMW-t hivatalosan idén szeptemberben, a frankfurti autó kiállításon mutatják be a közönségnek. Eddig még álcázott formában sem nagyon láthattuk az új modellt, ami a fenti képek alapján alig változik majd jövőre.

Érthető persze, hogy a BMW az egyik legjobban fogyó, a nyereség bőséges részét kitermelő autójukon nem alkalmaz olyan radikális formatervet, amely megosztaná a közönséget – eljöhet még ennek is az ideje persze, ha végre fellendül az autópiac. Az autó orrán történt apró változtatásoktól eltekintve az új 3-as gyakorlatilag nagyon hasonló lesz a régi változathoz.

A fejlesztések nem a külcsínt érintik, mondja a BMW, sokkal inkább a mechanikai változásokra koncentráltak. A takarékosságnak szentelték az egyik fő szerepet: ez lesz az első 3-as, ami be tud csusszanni a 100 g/km széndioxid emissziós norma alá.

Az új 3-asba a BMW új, 1,5 literes, háromhengeres turbófeltöltős benzin- és dízelmotorjai kerülnek majd, melyek bennfentes információk szerint nem csak kiválóan szerepeltek az előzetes teszteken, de szokatlan hangjukkal és meggyőző teljesítményükkel a tesztpilótákat is levették a lábukról.

Az F30-at a frankfurti autó kiállításon mutatják be.

Képek: Autocar