Brutális Saab V10-es motorral

2011.05.17. 13:58

Első pillantásra csak egy porig ültetett 9-3-as kombinak tűnik, pedig a legerősebb gyári BMW-knél is többet tud. A teljes neve – Saab 9-3 SRT10 MegaPower – azt is sejteni engedi, hogy miért.

Pedig a félelmetes gép valójában szemétből épült. A svéd tulajdonos eredetileg egy törött Dodge Vipert vásárolt azzal a céllal, hogy felújítsa, de kiderült, hogy a burkolat pótlása majdnem lehetetlen feladat. Túl sok volt a sérült, javíthatatlan elem, a pótalkatrészek pedig szinte beszerezhetetlenek, mióta a gyártást leállították. Így került a képbe a törött orrú Saab 9-3 Sport Combi: ennek a karosszériájába építették át a Viper teljes hajtásláncát. A végeredmény meglepően polgári benyomást kelt kívülről-belülről, csak a hatalmas felnik és a porig ültetett futómű jelzi, hogy valami nem stimmel, de ennyi erővel lehetne egy alaposabban megtuningolt gyári Saab is. A meglepetés padlógáznál jön, amikor az autó a hátsó kerekeit keni az aszfaltra, és szinte helyben megfordul csak erőből.

A MegaPower persze egyedi játékszer marad, de jól mutatja, hogy megfelelő szakértelemmel és elegendő anyagi forrással bármilyen autóból vadállatot lehet faragni.