Az Audi R8 Kicsi Énje

2011.05.18. 16:40

Meglepő, hogy mennyire jól működő üzleti modellt lehet építeni az emberek nagyravágyására. Japánban még a Jaguarnak látszó Nissan Micra is kelendő cikk lehetett, de láttunk már Aston Martin orrú Mazda MX-5-öst, és sok hasonló csodát. Mindben az volt a közös, hogy egy jóval drágább és érdekesebb autót utánoztak.

Ugyanerre épít a Project Kahn nevű tuningcég legújabb kreációja, a TR8, azaz egy R8-asnak maszkírozott TT. A középen elhelyezett V8-as persze nem fér bele a csomagba, de a TT azért megkapta az R8-as néhány jellegzetes vonását. Ilyen az ajtók mögötti, a karosszéria többi részétől eltérő fényezésű elem, a farrész kopoltyúi vagy a 20 hüvelykes RSV felnik, amelyekre hártyavékony gumiabroncsokat szerelnek. Egy valódi R8-as mellett persze viccesen hatna a gép, hiszen jóval magasabb és rövidebb annál, de biztosan van olyan szeglete a világnak, ahol ezt is el lehet adni szupersportkocsinak.

Arról nincs hír, hogy a tuning kiterjed-e a motorra, vagy sem, de ha valaki mondjuk a gyárilag is 340 lóerős TT-RS-t építteti át, akkor a külső szemlélő más meg nem mondja, hogy az elmosódott csík amit látott, tényleg R8-as volt-e, vagy sem.