Gójok, irány a Suzuki Tafák!

2011.05.24. 17:31 Módosítva: 2011.05.24. 22:00

A tegnap nagy port felvert híre - lám, már ennyi is elég - a kuruc.infón feltűnt Suzuki hirdetés volt. Miután reggel boldog-boldogtalan lehozta, ezért nem is nagyon törődtünk vele, két dologban azonban biztosak voltunk:

1. Ez a Suzuki tudtán kívül történt
2. Hamarosan érkezik egy sajtóközlemény

Úgy is volt, tessék:

Nincs semmiféle kapcsolat a Suzuki és a kurucinfó között

Esztergom, 2011. május 23. – A Magyar Suzuki Zrt. a jogsértő magatartás befejezésére szólítja fel a kuruc.info honlap üzemeltetőit, miután az oldalon a Suzuki tudta, hozzájárulása és beleegyezése nélkül helyezték el a cég „álhirdetését”.

A Magyar Suzuki Zrt. ezúton szólítja föl a kuruc.info honlap üzemeltetőjét, hogy azonnal vegye le honlapjáról a suzukis „álhirdetést” – jelentette be Ruska Viktória, a cég vállalati kommunikációs vezetője. A Magyar Suzuki Zrt. semmilyen hirdetést nem rendelt meg a honlap üzemeltetőjétől, és nem járult hozzá nevének használatához, sem védjegyoltalom alatt álló szlogenjének („Suzuki, a mi autónk”) megváltoztatásához.

Az álhirdetés közzététele sérti a Suzuki érdekeit, mert ez az akció hátrányosan érinti a Magyar Suzuki Zrt.-nek a magyar és a nemzetközi piacon kialakult üzleti hírnevét. Ezért a keletkezett károk felmérése után a társaság akár jogi lépéseket is megfontolhat az eddig ismeretlen hirdetővel vagy magával a portállal szemben – közölte Ruska Viktória.

További információk:

Ruska  Viktória
Magyar Suzuki Zrt.
vállalati kommunikáció

Ez persze leginkább utólagos mosakodásnak tűnik mindazok számára, akik készpénznek vették, hogy a Suzuki helyezte el magát a hirdetést.

Vajon ki lehet most az okos, ki mennyire nyúlt mellé, ha a hirdetés eleinte a hivatalos honlapra, majd a Suzuki Tafák kereskedés honlapjára mutatott, (amíg működött)? A google cache azonban a kollektív emlékezés könyvtára, nem kell hozzá nagy tudás, hogy megtaláljuk a már elérhetetlen kereskedőt.

Bizony, néha a kereskedés miatt kell mosakodnia az anyacégnek, így van ez. Rengeteg csodálatos reklámszlogentől lett így megfosztva az utókor... (Nem, a tufa Tafák nem ér!)

Hogy is volt ez?