Jön a Bentley-gyilkos Mercedes

2011.05.24. 06:18

Hihetetlennek tűnhet, de a Mercedes nem elégedett a jelenlegi palettájával: elsősorban a legfelső kategóriában vesztettek vásárlókat, amióta a Volkswagen a Bentley márkával, a BMW pedig a Rolls-Royce-szal lőtt az S osztály fölé, mind árban, mind exkluzivitásban. A Maybachnak láthatóan esélye sincs az egyenlítésre, ezért a Daimler AG. vezetése szuperelegáns Mercedesek gyártását tervezi.

Az első ilyen modell állítólag a CLS koncepcióját viszi tovább, nagyobb méretben, és ha lehetséges, még igényesebb kivitelben. Az über-CLS-ként emlegetett modellel egyfelől az Audi szintén csak pletykákból ismert A9-esének szeretnének elébe menni, másrészt a legdrágább kategóriába szeretne beleharapni a Mercedes. A cél elsősorban a Bentley fiatalos Continental sorozata, azon belül is a kétajtós GT, bár a Mercedes modellje várhatóan négyajtós lesz, lendületes kupé tetővel.

Az új forma alatt a következő S osztály műszaki alapjai dolgoznak majd, ugyanúgy, ahogy a CLS is az E osztály bázisára épül. A legfontosabb különbség ezúttal is a stílusban keresendő: míg az S osztály a konzervatív vásárlókat célozza, a kupéval a fiatalosabb milliomosoknak próbál imponálni a Mercedes.