Jön a praktikus Lamborghini

2011.05.24. 14:02

Évek óta hallani egy harmadik Lamborghini modellről, de a gyáriak eddig nem erősítették meg, hogy az Aventador és a Gallardo mellett bármi máson dolgoznának. Most azonban hivatalosan is bejelentették, hogy megkezdték egy harmadik modell fejlesztését.

Az információ Stephan Winkelmanntól származik, aki nagy nyilvánosság előtt, a Reuters Global Luxury and Fashion Summit nevű rendezvényen beszélt a harmadik Lamborghini típusról. „Lesz még egy modellünk, egy mindennapos használatra alkalmas autó.” – mondta, de azt is világossá tette, hogy még a koncepció kidolgozásánál tart a projekt, azaz egyelőre nem döntötték el, hogy miféle járművet készítsenek. Winkelmann szerint szó lehet hobbiterepjáróról éppúgy, mint négyajtós kupéról, bár ez utóbbit szívesebben látná a cégvezető a kínálatban. Tanulmányként már korábban bemutattak egy efféle modellt Estoque néven, azaz nagyjából fogalmat is alkothatunk róla, hogy milyen lehet a hétköznapi Lamborghini.

Az új modell bemutatása persze még igen messze van: a fejlesztéshez, amelynek hibátlan luxuskupét kell eredményeznie a siker érdekében, legalább három, de lehet, hogy négy év kell, azaz 2014 előtt aligha tarthatnak premiert.