Tolatva csúszik a szalonba az új Aston

2011.05.31. 14:16

Először elkészül az utcai autó, majd kidobálják belőle a felesleget és felhergelik, hogy lehessen versenyezni vele – ez a normális sorrend. Az Aston Martin szembe megy a forgalommal: a vadiúj V12 Zagatóból még el sem készült a szalonautó, de már a pályán nyúzzák a technikát.

Egy hét telt el, amióta bemutatták a legújabb Aston Martint a Concorso d'Eleganza Villa d'Estén, szűk körben élőben, nagyobb körben pedig steril stúdiófotókon, és már a Nürburgringen tolják neki teljes harci díszben. A hétvégi ADAC kupaverseny ugyan csak főpróba volt a június 24.-i 24 órás versenyhez, ahol két Zagatót is rajthoz állítanak, de az almazöldre festett pályagép ránézésre versenykész, szinte túl szép, hogy szétüssék a zöld pokolban.

Ehhez képest mindössze öt kört sikerült megtenni vele, mielőtt beadta a kulcsot, de nincs szégyellnivalója a gyáriaknak, hiszen a többi autójuk egész jól ment: egy V8 Vantage például kategóriájában második lett. Nem kétséges, hogy a 24 órás versenyre összerakják rendesen a Zagatókat is, hiszen évek óta jól szerepelnek az Aston Martinok a Nürburgringen – arról viszont nincs hír, hogy mikor kerül a szalonokba a polgári változat.