Így lesz egy Ferrariból giccs

2011.06.01. 18:01

A német Graf Weckerle alaposan elrugaszkodott a sablonoktól, amikor a Ferrari 458 Italia átalakításába kezdett. Nem kezdtek aerodinamikai módosításokkal vacakolni, inkább jól kidíszítették a szép Ferrarit. Hogy használt-e, azt mindenki döntse el maga, mindenesetre a motívumokban van egy kis zavarosság.

Az átalakítás középpontjában az Anjou liliomos felnik állnak, ami leginkább valamiféle francia kapcsolatra utal. Ezek nem igazi sorozatgyártmányok: a 21 hüvelykes keréktárcsákat 184 alkatrészből szerelik össze kézi munkával. Aki szereti az aprólékos, régimódi díszítéseket, talán tudja értékelni a végeredményt, bár a liliomok egy kovácsoltvas kapun kétségtelenül ismerősebben mutatnának. Az autó maga fehér, ami klasszikus német versenyautó-árnyalat, csak néhány vékony vörös csík emlékeztet az olasz gyökerekre.

Hogy ne csak külsőségeket kínáljanak, megpiszkálták a motort is, bár az eredmény nem igazán átütő: 570-ről 600 lóerőre nőtt a teljesítmény. Emellett ültettek egy kicsit a futóművön is, de valószínű, hogy ha valaki ezek miatt viszi tuningoltatni a Ferrariját, a Novitecnél vagy valamelyik másik specialistánál alaposabb tuningra számíthat. Liliomos kerekeket viszont csak a Graf Weckerle kínál – aki gerjed az ilyesmire, máshova nemigen fordulhat.