Porsche: nonszensz a lendkerekes 911-es

2011.06.01. 05:59

A leghivatalosabb helyről cáfolták a nemrég felröppent pletykát, miszerint a következő 911-es Porsche lendkerekes KERS rendszert kapna: egy porschés topmanager egyenesen nonszensznek nevezte a találgatást.

Annyira azért nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben a 911-es is valamilyen alternatív hajtást kapna, hiszen a Cayenne és a Panamera már kapható látszathibridként, de a legfrissebb értesülések szerint mostanában inkább konnektoros megoldásokon törik a fejüket Zuffenhausenben, és csak a távoli jövőben tudják ezt is elképzelni.

Meglehetősen zavaros magyarázatot fűztek egyébként a cáfolathoz: a Porsche állítólag azért nem szeretne semmilyen hibrid 911-est, mert nem akar ugyanolyan vezetési élményt mindegyik autójánál. Az elektromos hajtás pedig olyan karaktert kölcsönözne a farmotoros sportkocsijuknak, ami egy Cayenne-ben elfogadható, de egy 911-esben semmiképpen. Pedig ha a vásárlók egy KERS miatt tényleg nem tudnák a vezetőülésből megkülönböztetni a két autót, akkor nagy bajban lenne a Porsche.