2011.06.05. 09:45

Nyílván nem rossz üzlet egy fagylaltos kocsival járni a város utcáit, játszótereit a nyári forróságban. A gyerekek megőrülnek érte, a szülők pedig boldogan fizetnek a házhoz jött szolgáltatásért.

Jamie Campbell üzleti érzéke azonban nem lehet túl kifinomult, hisz ki remélne nagy hasznot egy, a Temze közepén úszó, jégkrémet áruló átalakított Land Roverből. Ki lenne a vevő? Talán egy jetskis? Egy kajakos? Meglehetősen szűk tehát a vásárlói réteg. Az átépített autót készítő Mike Ryan sem értette igazán Jamie szándékát, de nem látta akadályát a megépítésnek. „Nem sikerült olyan jól, mint a Nissan, amit Jamie-nek csináltam régebben, de ezt az emberek megnézik, és elképednek tőle” – mondta Mike

A HMS Flake 99 névre keresztelt jármű a harmadik alkalommal megrendezett Nemzeti Jégkrém Hétre készült, így mindjárt eloszthatunk minden naiv kétséget: ez egy egyszerű reklámfogás. A rendezvény alatt a Cadbury édességgyár fagylaltjait árulja, hol a vízen, hol pedig a parton.

Akármennyire is idétlenül nézz ki, az érzés meglehet, miközben a HMS Flake 99 teljes sebességgel szeli a Temze vizét, és közbe szól Rod Stewart klasszikusa, a We Are Sailing.