1307 lóerővel hegyet mászni

2011.06.06. 05:54

Vészesen közeleg az idei Pikes Peak-i hegyiverseny. A Dacia után most a viadal egy legendája, Paul Dallenbach leplezte le a csúcshódításra készült autóját.

Pikes Peaken van egy kategória, amit egyszerűen csak Unlimitednek, vagyis határtalannak neveznek. Talán ez a legérdekesebb bármely közül, hisz itt szó szerint nincsenek határok. Az eddig három abszolút, és hat kategóriagyőzelmet bezsebelt Dallenbach idén sem bízza magát Fortuna kegyeire, és igyekszik kihasználni a kategória eszméjét, miszerint itt mindent szabad.

Tavaly egy saját készítésű 745 lovas modellel próbálkozott, ez azonban nevetséges az idei autót ismerve. A Banks Power segítségével egy turbófeltöltővel megspékelt, 1307 lóerős masina állt össze a június 26-ai megmérettetésre. Paulnak nem titkolt szándéka az örökifjú Monster Tajima 10:01.408-as rekordjának megdöntése. Kérdés, hogy a hegy mennyire tolerálja majd a kis méregzsákot.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.