Kémfotón a Suzuki egyterűje

2011.06.06. 17:34

A Suzuki nemigen kínál semmit, amiben négynél többen kényelmesen elférnek – talán a méregdrága Kizashit kivéve – pedig szükség lenne rá, különösen olyan piacokon, ahol viszonylag kis autókat használnak családi járműként. Ezért kezdtek az R3 fejlesztését, amely méretben leginkább talán az Opel Merivára emlékeztet.

Az autót egyelőre csak a kémfotók alapján próbálhatjuk felmérni – ezek szerint a kis egyterű fazonra eléggé emlékeztet a többi Suzuki modellre, de jóval magasabb azoknál, szélességre és hosszra pedig az SX-4 közelébe esik leginkább. A fejlesztést csak részben végzi a Suzuki, a munka dandárja az indiai Marutira hárul. A típus elsődleges célpontja is az indiai közönség, de ez nem jelenti, hogy máshová ne vinnének belőle, igaz, az európai forgalmazás egyelőre kérdéses. Kínában és más távol-keleti országokban viszont kelendő cikk lehet belőle, hisz hasonló helykínálat mellett árban alá ígérhet például a Honda Jazznek.

Az R3 műszaki szempontból a Swift platformra épül, és a motorválasztéka is a már ismert négyhengeresek közül kerül ki. Benzinesből 1,2 és 1,5 literes, dízelből a Fiat-féle, de a Maruti-Suzuki által Indiában is gyártott 1,3 literes apróság kerülhet a kicsi, de tágas hétszemélyesbe.