Mini Coupé: van rajta sapka

2011.06.06. 17:34

Majdnem két éve, hogy a Mini kiállított egy tanulmányt, az alapmodell testével, és egy fura, fordított sapka-forma tetővel. Aztán nagy csend lett, mintha elfeledkeztek volna az egészről, így joggal reménykedtünk, hogy átgondolják még az esetlen ötletet, de nem így lett. Most gyári kémfotós előzetessel nyomasztják a külvilágot, és úgy látjuk, a sapka maradt.

Közzétették a műszaki adatokat is, de ezekben nincs semmi új: gyakorlatilag kiderült, hogy háromféle benzinessel és egy dízellel jön a kupé: a benzinesen 211, 184 és 122 lóerősek, az 1,6 literes SD pedig 143 lovas. A Coupé persze egy kicsit alacsonyabb légellenállású, és talán könnyebb is, ami átlag egy tizedmásodperces javulást hoz a 0-100 km/h-s gyorsulási időben. Ezt azonban nemigen fogjuk érezni, és a kétüléses modell látszólag minden egyéb szempontból alulmúlja a normál háromajtóst. Hogy mégis megpróbálják valamivel menteni a helyzetet, azt mondják, hogy Coupét a hangolása teszi igazán élvezetessé. Azt is állítják, hogy az előrébb csúszott súlypont – magyarul az orrnehézség – jót tesz a Coupénak, amiben mi nem lennénk ennyire biztosak.

Az előzetes nem tudta eloszlatni a kétségeinket, sőt, egyre kevésbé érezzük, hogy a Mini Coupénak volna bármi értelme, de persze lehet, hogy tévedünk – ez azonban legkorábban akkor derül ki, ha módunkban lesz kipróbálni egyet, amire valószínűleg csak az őszi Frankfurti Autószalon után lesz majd esély.