Gyári Golf 370 lóerővel

2011.06.08. 11:44

Tuning-Golfot láttunk már eleget, de ez itt gyári támogatással készült, és profi munkának tűnik.

A különleges festésű GTI egy azon prototípusok közül, amelyet a Wörtherseetreffen nevű rendezvényen állított ki a Volkswagen. Ahhoz persze, hogy a világ legnagyobb szabású Volkswagen-Audi találkozóján szemet szúrjon, bele kellett adni mindent. Ezért a megrendelő, A VW Coaching Gmbh., a Volkswagen továbbképző részlege az amerikai APR-hez fordult, amely a GTI-tuning legkomolyabb szakértői közé tartozik. Innen származik a tuningkészlet, amellyel a 210 lóerős Golf GTI teljesítményét majdnem megduplázhatták. A Stage III turbófeltöltő-csomaggal 370 lóerőt és 480 Nm-es csúcsnyomatékot lehet kihozni a kétliteres motorból.

A teljesítménytuning mellett a Golf külsején is változtattak, de láthatóan igyekeztek visszafogott megoldásokat keresni. Látszólag a felnigarnitúra, a légterelő-készlet és az ültetés sem teszi teljesen használhatatlanná a gépet közúton, de a tekinteteket nem is ezekkel próbálták az autó felé terelni. A kék-fehér-piros fényezés az, amitől mindenki felfigyel a GTI Reifnitzre.

A kiállított autóból ugyan nem készül több, de az APR-től lényegében minden beszerezhető, ami az elkészítéséhez szükséges, a festés pedig egy ügyes fényező és néhány matrica segítségével reprodukálható.