A WagonR+ szelleme tovább kísért

2011.06.10. 05:46

Nem nagyon akad ésszerűbb városi járműforma, mint a doboz, a sarkában négy kerékkel, erre már sok gyártó rájött az évek során. Ezúttak Dél-Koreában készül egy újabb, Kia Tam néven.

kiatam

A Kia – testvérmárkájával, a Hyundai-jel egyetemben – iszonyatos tempóban bővíti a választékát: lassan nincs olyan kategória, ahol ne bukkant volna fel valami tőlük. És most megint valami újjal próbálkoznak: egy egész kicsi egyterűvel, amely a Picanto alapjaira épül, de annál jóval tágasabb. A recept ismerős, a Suzuki és a Daihatsu már a 90-es években feltalálta, de az ilyen apró egyterűek azóta mintha megint kihaltak volna, legalábbis Európában. Az új Tam azonban várhatóan hozzánk is eljut. A motorválatszék várhatóan az új, ezres benzinmotorkból, és talán egy kis dízelből áll majd, hátul pedig tolóajtós lesz a kisautó – legalábbis a napokban kiszivárgott gyári vázlat erre enged következtetni.

Úgy tudjuk, a Kia még az idén bemutatja a mini-egyterűt, bár az európai forgalmazás beindítása valószínűleg már 2012-re csúszik át.